Την ίδια περίοδο η Τουρκία ενισχύει τα άρματα μάχης Leopard 2A4 και τα Altay με την προσθήκη του νέου συστήματος ενεργητικής προστασίας AKKOR της ASELSAN προετοιμαζόμενη για όλα τα σενάρια
Ο μουσουλμανικός τύπος στην Θράκη μας, με διασυνδέσεις στο τουρκικό κράτος, μας αποκαλύπτει ουσιαστικά για την “ μεγάλη φαγούρα” που έχει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για την πιθανή αποστολή στα νησιά μας αρμάτων μάχης Leopard-1A5, λόγω κλείσιμο στρατοπέδων, μετά την απόφαση του ΥΠΕΘΑ κ. Δένδια.
Αυτό όμως που αναδεικνύεται περίτρανα, είναι τα δόλια τουρκικά σχέδια για τα νησιά μας, τα οποία οι Νεο-Οθωμανοί τα θέλουν εντελώς αποστρατικοποιημένα, διότι φυσικά έχουν πάντα τα δικά τους ύπουλα σχέδια.
Άλλωστε η αναφορά περί “μικρονήσων και βραχονησίδων απροσδιορίστου κυριαρχίας”, αρκετών Τούρκων αξιωματούχων που αφορά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο κάθε Τρεις και λίγο, αλλά και η επιμονή Φιντάν στο θέμα αυτό, μας δείχνει τον τρόπο που θέλουν εκεί στην Άγκυρα την δημιουργία μιας μελλοντικής επίθεσης τύπου Κύπρου-1974.
Δεν αλλάζουν οι γείτονες όποιο δήθεν κόμμα είναι στην εξουσία, και παραμένουν άρπαγες και προκλητικοί.
Το άρθρο στην μειονοτική εφημερίδα της Θράκης αναφέρει ότι” «Περισσότερες λεοπαρδάλεις στα νησιά»; Με το κλείσιμο ορισμένων στρατοπέδων στην περιοχή της Ηπείρου, είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν 40 άρματα μάχης Leopard 1A5 στα νησιά του Αιγαίου”.
Το άρθρο επικαλείται και τον ελληνικό τύπο, αναφέροντας ότι “στο εγγύς μέλλον θα αναπτυχθούν περισσότερα άρματα μάχης Leopard 1A5 σε φρουρές νησιών στην περιοχή ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικών και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).
Τέτοιες εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές του 2025, και αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω της διαδικασίας γενικών διατάξεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων (Όραμα 2030) που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Άμυνας και την ενοποίηση σχηματισμών και μονάδων.
Καθώς το θέμα τέθηκε σε άτυπη ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας στις 14 Νοεμβρίου, οι αλλαγές που θα γίνουν το 2025 αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως στην ανάπτυξη περισσότερων αρμάτων μάχης Leopard 1A5 σε φρουρές νησιών στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Πατρίδας και Νήσων. (ΑΣΔΕΝ) τομέα ευθύνης.
Με το κλείσιμο ορισμένων στρατώνων στην περιοχή της Ηπείρου της Ελλάδας, αναφέρεται στον Τύπο ότι είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν 40 άρματα μάχης Leopard 1A5 στα νησιά του Αιγαίου.
Δεδομένου ότι τα Leopard 1A5 αναπτύσσονται επί του παρόντος στην Τακτική Διοίκηση του 41ου Συντάγματος Πεζικού που εδρεύει στη Σαμοθράκη, υποστηρίζεται ότι εκεί θα αναπτυχθούν άρματα μάχης του ίδιου μοντέλου”, καταλήγει το ίδιο.
Το τι θα πράξει το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, είναι απόφαση που σε καμία περίπτωση ούτε αφορά, ούτε πέφτει λόγος στην Άγκυρα, αφού αυτή αφορά ελληνικό έδαφος.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία τοποθετεί στα άρματα της σύστημα ενεργητικής προστασίας
Η Τουρκία ενισχύει τον στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων της με την προσθήκη σύγχρονων συστημάτων ενεργητικής προστασίας.
Το σύστημα ενεργητικής προστασίας AKKOR, που σχεδιάστηκε από την ASELSAN, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές του φάσεις, θα αρχίσει να αναπτύσσεται στα νέα άρματα μάχης Altay από το 2025.
Εκτός από την τοποθέτηση του στα νέα άρματα μάχης Altay, το AKKOR θα εγκατασταθεί επίσης στα άρματα μάχης Leopard 2A4 και στα ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα Korhan.
Η συμπερίληψη του συστήματος AKKOR, αναβαθμίζει το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay σε άρμα μάχης 3+ γενιάς, παρέχοντας ουσιαστικές αναβαθμίσεις στην επιβίωσή του στο σύγχρονο πεδίο μάχης, τονίζουν πηγές.
Το AKKOR, που αναπτύχθηκε από την ASELSAN, έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία των βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων από εισερχόμενες απειλές.
Σύμφωνα με την ASELSAN, το σύστημα είναι αρθρωτό και ικανό να τοποθετηθεί σε διάφορες πλατφόρμες, επιτρέποντάς του να προστατεύει τα οχήματα από κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες.
Το σύστημα διαθέτει τέσσερα ραντάρ υψηλής ανάλυσης που παρακολουθούν για απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις, επιτρέποντας ταχεία απόκριση που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ψευδών συναγερμών.
«Το σύστημα AKKOR χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για τη διάκριση μεταξύ πραγματικών απειλών και μη απειλών, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή αμυντική απόκριση», εξήγησε η εταιρεία ASELSAN σε ανακοίνωση.
Τα ραντάρ μικρής εμβέλειας του συστήματος διατηρούν χαμηλά την ηλεκτρομαγνητική σήμανση του οπλικού συστήματος, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθιστώντας το άρμα μάχης λιγότερο ανιχνεύσιμο.
Μόλις εντοπιστεί μια εισερχόμενη απειλή, οι αισθητήρες αναμεταδίδουν δεδομένα στο σύστημα διαχείρισης μάχης του οχήματος, ενισχύοντας τη συνολική επίγνωση της κατάστασης για το πλήρωμα.
Στη συνέχεια, το σύστημα ενεργοποιεί έναν εκτοξευτή δύο ειδικών πυρομαχικών, ο οποίος περιστρέφεται προς την κατεύθυνση της απειλής.
Το αντίμετρο αναπτύσσεται με ακριβή χρονισμό, σχεδιασμένο να εκρήγνυται στο ακριβές σημείο αναχαίτισης για να εξουδετερώσει το εισερχόμενο βλήμα.
Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία, έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή επιθετικών όπλων στο σύνολο της, με στόχο την Ελλάδα και την Κύπρο, και αυτό είναι η μόνη αλήθεια που αλλάζει με τίποτα.