Οι Ρώσοι μιλούν για το αμερικανικό «θηρίο» που παρακάμπτει τη ρωσική αεράμυνα στην Ουκρανία



Τα αμερικανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη PD-2 που μεταφέρθηκαν στον ουκρανικό στρατό είναι ικανά να παρακάμψουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.


Αυτή η άποψη εκφράστηκε από τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα  Βασίλι Νταντούκιν. Σημείωσε ότι η απειλή από αυτά τα UAV είναι ότι είναι μεγάλης εμβέλειας.

«Ο κίνδυνος είναι ότι είναι μεγάλης εμβέλειας και, πιθανότατα, γεμάτα με ηλεκτρονικά που μπορούν να παρακάμψουν συστήματα αεράμυνας ή να αντιμετωπίσουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία να μελετήσουμε τι είδους θηρίο είναι το PD-2 και να το καταρρίψουμε όχι στο δρόμο προς τον στόχο, αλλά πολύ νωρίτερα», ανέφερε ο ειδικός στη ρωσική «News».




Για να προσαρμοστεί και να καταστρέψει αποτελεσματικά τα αμερικανικά drones, ο ρωσικός στρατός δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο, είναι σίγουρος ο Νταντούκιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το PD-2 μπορεί να μεταφέρει περίπου 19 κιλά εκρηκτικών: αυτό είναι αρκετό, αλλά όχι σημαντικό.

Νωρίτερα, ο Νταντούκιν δήλωσε ότι οι μαζικές επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό με drones σε ρωσικούς στόχους σύντομα θα εκμηδενιστούν.

Ο ειδικός επεσήμανε ότι η χρήση drones από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε μεγάλο βαθμό ένας ηθικός παράγοντας, αλλά δεν βλέπει απειλή από αυτά.