Σκόπια: Περισσότεροι από 60 στρατιώτες δηλητηριάστηκαν



Περισσότεροι από 60 στρατιώτες έχουν δηλητηριαστεί από το φαγητό που σερβίρεται στους στρατώνες, ενώ οι υγειονομικές αρχές είχαν εντοπίσει βακτήρια για τα οποία η εταιρεία catering που προμηθεύει με φαγητό τον στρατό, δεν έλαβε καμία μέριμνα.


Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα, η σύμβαση με την εξωτερική εταιρεία που προμήθευε τον στρατό με τρόφιμα λύθηκε, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Βλάντο Μισαϊλόφσκι.

«Η συμφωνία, που είχε πολλά ελαττώματα, λύθηκε μονομερώς. Για να μην θεωηθεί πολιτική η απόφαση, ως Υπουργός Άμυνας δημιουργήσαμε μια επιτροπή μαζί με το ΥΠΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο και τον Στρατό, που εξέτασε όλα τα πρακτικά και διαπίστωσε πολλές παραλείψεις και μαζί με το Στρατό μας έδωσε εισήγηση για καταγγελία της σύμβασης. 

Η σύμβαση έχει λυθεί και ισχύουν όλες οι νομικές ρυθμίσεις, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να μην σπάσει η ετοιμότητα μάχης και να είναι ασφαλές κάθε μέλος του στρατού», είπε ο Μισαϊλόφσκι όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα περί δηλητηριάσεων στο στρατό κατά τον απολογισμό των 100 ημερών της νέας κυβέρνησης.