Νέα προβακάτσια από τους Τούρκους στο Αιγαίο μία ημέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν



Ο αρχιτέκτονας της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ισχυρίζεται πως ύψωσε σημαία ανοικτά στο Αιγαίο

Ο αρχιτέκτονας της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» προέβη σε μια απίστευτα προβοκατόρικη ενέργεια, υπερασπιζόμενος τις αβάσιμες και επιζήμιες για τα ελληνικά δίκαια θέσεις του.

Νέα ακραία τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Ο αρχιτέκτονας της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ισχυρίζεται πως ύψησε σημαία ανοικτά στο Αιγαίο.

Ο ίδιος δημοσίευσε βίντεο που τράβηξε σε σκάφος στο οποίο φαίνεται να ανοίγει τουρκική σημαία, χωρίς να διακρίνεται το σημείο στο οποίο έχει αναρτηθεί.


“Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας ‘Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας’ και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα! Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!”, ανέφερε.

Η απίστευτα προβοκατόρικη αυτή ενέργεια καλύφθηκε μεταξύ άλλων από φιλοκυβερνητική τουρκική ιστοσελίδα, η οποία πρόσκειται απευθείας στον Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι στο υποτιθέμενο σημείο που ύψωσε τη σημαία σημειώθηκε επεισόδιο το καλοκαίρι με εμπλοκή και σύγκρουση τουρκικού αλιευτικού με σκάφος του λιμενικού.

Πηγή: newsbomb