Απειλές Πούτιν: Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στην Ευρώπη αν απαντήσουμε στις ουκρανικές επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς



Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πώς είναι ιερό χρέος και καθήκον του ρωσικού Στρατού να πετάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες έξω από το Κουρσκ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, τόνισε πώς «τα χτυπήματα σε πυρηνικούς σταθμούς είναι μια πολύ επικίνδυνη τρομοκρατική πράξη, αν απαντήσουμε μπορεί μόνο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί στην Ευρώπη».

Όπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, είναι ιερό χρέος και καθήκον του ρωσικού Στρατού να πετάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες έξω από την περιοχή του Κουρσκ.

«Το ιερό καθήκον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι να πετάξουν τον εχθρό έξω από το ρωσικό έδαφος και να προστατεύσουν τους πολίτες» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, διαμηνύοντας πως βασική προτεραιότητα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς.

«Η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ στόχευσε να σταματήσει την προέλασή μας στο Ντονμπάς. Ο εχθρός απέτυχε. Οι δυνάμεις μας σταθεροποίησαν την κατάσταση και άρχισαν να απωθούν τον εχθρό από τη Ρωσία».

Ένας από τους στόχους του εχθρού ήταν να αποσταθεροποιήσει την πολιτική κατάσταση, αλλά αυτό οδήγησε μόνο στη συσπείρωση της κοινωνίας μας, σημείωσε για την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ.

Επέμεινε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ ειρηνευτικές συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας, πάντα με βάση τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης.

«Ρωσία, Κίνα, Ινδία» μπορεί να είναι οι διαμεσολαβητές ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με τα δυτικά ΜΜΕ που αναπαράγουν τις δηλώσεις του να μην αναφέρουν και την Τουρκία.

«Προτιμούσαμε τον Μπάιντεν… O Μπάιντεν συνέστησε την υποστήριξη στη Χάρις, θα κάνουμε το ίδιο», δήλωσε.

H ανάπτυξη της οικονομίας και το στρατιωτικό δυναμικό της είναι το κλειδί για τις εγγυήσεις ασφαλείας που χρειάζεται η Ρωσία σημείωσε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.