Στρατιωτικοί: Αναγνώριση Πλασματικών Ετών Τέκνων



Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός παραπόνων μελών του για την έλλειψη μέριμνας προς τους στρατιωτικούς ώστε να δύναται να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη τέκνων όπως συμβαίνει με άλλους Έλληνες ασφαλισμένους. 

Μάλιστα, τονίζουν πολλοί συνάδελφοι, ότι όσοι εξ αυτών εισήλθαν προ του έτους του 2010 όπου και ψηφίστηκε ο ν. 3865/2010 ήξεραν ότι μπορούσαν και μάλιστα άνευ της χρήσης πλασματικών ετών, να κατοχυρώσουν το δικαίωμα σύνταξης με τη συμπλήρωση του 25ου έτους υπηρεσίας τους. Πλέον κάποιοι εξ αυτών νοιώθουν ότι έχουν «εγκλωβιστεί» καθόσον όχι μόνο δεν δύναται να αποστρατευτούν με δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης αλλά και δεν υφίσταται καμία μέριμνα για αμετάθετο σε όσους έχουν συμπληρώσει έναν εύλογο αριθμό ετών υπηρεσίας (25-30 έτη).

Δέον όπως αναφέρουμε πως η πολιτεία δείχνει τη μέριμνά της σε άλλες κοι-νωνικές ομάδες όπως στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους για τους οποίους δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών λόγω τέκνων έχουν και οι δύο γονείς με  τις ίδιες μάλιστα προϋποθέσεις και ανεξάρτητα από τον χρόνο γέννησης των παιδιών. Αξίζει να αναφερθεί, πως ο ανώτατος χρόνος που μπορεί να αναγνωριστεί σε  εν  λόγω κατηγορία ασφαλισμένων είναι πέντε (5) έτη. Ένα (1) έτος για το πρώτο παιδί και δύο (2) έτη για κάθε επόμενο και μέχρι το τρίτο.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε για ενέργειες αρμοδιότητάς σας ώστε να εξαλειφθεί αυτή η πασιφανής έλλειψη μέριμνας από την πολιτεία προς τους στρατιωτικούς σε σχέση με άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδης Χαρίτων                                                         Κατραντζόγλου Ιωάννης