Έριξε βολή το νέο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλο βεληνεκούς της Τουρκίας: Στοχεύει την Ελλάδα;



«Όταν ολοκληρωθεί το σύστημα θα προστατεύει εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας», λένε Τούρκοι αξιωματούχοι.

Έριξε την πρώτη δοκιμαστική βολή το νέο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλο βεληνεκούς της Τουρκίας. Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο δημιουργίας αντιαεροπορικού θόλου πάνω από τη γειτονική χώρα που θέλει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης σημείωσε μεταξύ άλλων οτι το σύστημα αυτό ονομάζεται Siper και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και των δοκιμών.

Σκοπός του είναι να προστατεύει στρατηγικούς για τον εχθρό στόχους που βρίσκονται γειτονική χώρα προκειμένου να μην πληγούν από μαχητικά, από πυραύλους από donres και κτλ.

Η δοκιμή ήταν πετυχημένη σύμφωνα με τους Τούρκους και η εκτόξευσή του πραγματοποιήθηκε στην Μαύρη Θάλασσα εκεί όπου είχε εκτοξευθεί και ο Typhoon.

Οσο το αν το αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλο βεληνεκούς ονόματι Siper κατασκευάζεται ειδικά για την Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακριβώς.

Οι Τούρκοι φαίνεται να φοβούνται γενικότερα τη ρευστότητα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή όπως στο Λίβανο και άλλες περιοχές, από τις οποίες η Τουρκία αισθάνεται απειλές.