Δένδιας: Κάνουμε ότι μπορούμε για καλύτερο μισθό στα στελέχη ΕΔ–Χατζηδάκης: «Μια μικρή χειρονομία της κυβέρνησης το 20%»



Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο “OT Forum” στην 88η ΔΕΘ και τους Αλεξάνδρα Φωτάκη, Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στάθηκε ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ανέφερε μεταξύ άλλων, για τους μισθούς στις ΕΔ:

«Στρατιωτικές Σχολές: Θα τριπλασιάσουμε το μισθό – δεν είναι μισθός- που παίρνουν οι φοιτητές των Στρατιωτικών Σχολών. Αυτή τη στιγμή παίρνουν το ένα τέταρτο από ό,τι παίρνουν οι φοιτητές των Αστυνομικών Σχολών. Θα το φτάσουμε στα τρία τέταρτα και πλέον. Δηλαδή σχεδόν το ίδιο, λίγο λιγότερο.

Ανακαινίζουμε όλες τις σχολές. Η Σχολή Ευελπίδων είναι ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κτιριολογικά ή θα είναι σε ελάχιστους μήνες και θέλω να πω με πάρα πολλές ιδιωτικές δωρεές. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και επεξεργαζόμαστε συγχρόνως ένα σύγχρονο μισθολόγιο, που μαζί σε ένα προσοντολόγιο και μια διαφορετική Δομή Δυνάμεων, πιστεύω ότι θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα σε εύλογο χρόνο, να προσφέρει και ένα καλύτερο μισθό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά αυτό, επειδή δεν είμαστε ακόμα εκεί, δεν θα ήθελα να το πάω παραπέρα.»

Χατζηδάκης: «Μια μικρή χειρονομία της κυβέρνησης το 20%»

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην 88η ΔΕΘ μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Για την αύξηση στα νυχτερινά των ενστόλων ο Κωστής Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι είναι «μία μικρή χειρονομία της κυβέρνησης». ”Είμαστε εδώ. Δεν τελειώνουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης με αυτά που ανακοινώσαμε σήμερα. Βλέπουμε την συνεισφορά ειδικά των ενστόλων. Είναι κατεύθυνση του πρωθυπουργού πάντα να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν», είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών”.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ.