Εντολή Πούτιν: Καταστρέψτε τους ουκρανικούς δορυφόρους αναγνώρισης Sich-2-30 και ICEYE για να "τυφλωθεί"το Κίεβο



Θα εγκαινιαστεί ένα νέος είδος πολέμου στο διάστημα που θα αποτελέσει την απαρχή παγκόσμιου πολέμου Ρωσίας και ΝΑΤΟ

διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία έδωσε τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη νέων όπλων και τακτικών για τη χρήση τους, από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου  Πολέμου.

Οι κορυφαίες δυνάμεις του πλανήτη μελετούν προσεκτικά την εμπειρία των μαχών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και προσαρμόζουν τα οπλοστάσια τους στους πολέμους του εγγύς μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος της δορυφορικής υποδομής για συλλογή πληροφοριών, ελέγχου και επικοινωνιών, και η επιρροή της στην πορεία των εχθροπραξιών στο έδαφος, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

“Όλοι οι πόροι πληροφοριών των δυτικών χωρών, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιούνται τώρα προς το συμφέρον της Ουκρανίας, στόχος μας είναι να αναγκάσουμε να σταματήσουν να προμηθεύουν πυραύλους Κρουζ και επιχειρησιακούς τακτικούς πυραύλους αν ενεργήσουμε σκληρά και ανελέητα, μαζί με την διακοπή μεταφοράς δεδομένων πληροφοριών στην Ουκρανία", τόνισε Ρώσος ειδικός.

Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τον σχεδιασμό επιθέσεων στην ρωσική επικράτειά ;
"Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν αρχίσουμε να καταστρέφουμε τους δορυφόρους της Ουκρανίας με τα αντιδορυφορικά μας όπλα”, δηλώνει Ρώσος ειδικός με διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία και η Κίνα κάνουν συχνά δηλώσεις για την ανάγκη ανάπτυξης ειρηνικού χώρου στο διάστημα, αλλά αυτές είναι μόνο καλές ευχές.

“Το διάστημα δεν ήταν ποτέ ειρηνικό και δεν θα είναι ποτέ. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς.

Ενώ οι κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές μόνο στους νέους δορυφόρους τους, εμείς δεν θα εκπλήξουμε κανέναν και δεν θα πείσουμε κανέναν για τίποτα.

Η Ρωσία πρέπει να είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει αντιδορυφορικά όπλα σε πραγματικούς εχθρικούς δορυφόρους, τουλάχιστον για να δείξει την ικανότητά της και το πιο σημαντικό, την αποφασιστικότητά της να διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις στο διάστημα.

Για τον λόγο αυτόν έχουμε απολύτως νόμιμους στόχους για αυτό, και ονομάζονται δορυφόροι "Sich-2-30" και ICEYE”, συνεχίζει ο ίδιος προλογίζοντας τον αποκαλούμενο διαστημικό πόλεμο Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ουκρανικοί δορυφόροι στο διάστημα που επηρεάζουν τον πόλεμο με την Ρωσία
Στις 13 Ιανουαρίου 2022, η Ουκρανία, χρησιμοποιώντας το αμερικανικό όχημα εκτόξευσης Falcon 9 (LV) της αμερικανικής εταιρείας SpaceX, εκτόξευσε σε τροχιά τον αναγνωριστικό δορυφόρο Sich-2-30, ικανό να λαμβάνει ψηφιακές εικόνες στην υπέρυθρη περιοχή μήκους κύματος.

Ουκρανικός δορυφόρος "Sich-2-30"

Ο δορυφόρος Sich-2-30 να παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) και στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας σύμφωνα με ανοιχτά δεδομένα.

Η ανάλυσή των εικόνων του φτάνει μόνο στα 8 μέτρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αρκετά μεγάλα αντικείμενα.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να παρέχει ορισμένα δεδομένα στον ουκρανικό στρατό.

Φυσικά, η χιονοστιβάδα των πληροφοριών που παρέχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών είναι από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, και  δεν απαιτεί από την Ουκρανία να έχει τους δικούς της δορυφόρους αναγνώρισης, παρόλα αυτά όμως, ο δορυφόρος Sich-2-30 αποτελεί κύριο στοιχείο που δίνει σημαντικά στοιχεία στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Από την αρχή του πολέμου, οι προαναφερθείσες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών έκαναν πολλές προσπάθειες να χτυπήσουν στόχους που δεν είχαν τόσο μεγάλη στρατιωτική ή οικονομική, αλλά μάλλον συμβολική σημασία για την Ρωσία, όπως για παράδειγμα, η γέφυρα της Κριμαίας.


Ένας δορυφόρος Sich-2-30 δεν ήταν αρκετός για την Ουκρανία, έτσι το Κίεβο  αγόρασε έναν δορυφόρο αναγνώρισης από τη φινλανδική αεροδιαστημική εταιρεία ICEYE.

Οι δορυφόροι αυτής της σειράς χρησιμοποιούν συνθετικό ραντάρ διαφράγματος (SAR), έχουν ανάλυση μικρότερης του ενός μέτρου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή σε όλες τις καιρικές συνθήκες, συνθήκες σκότους και συννεφιάς.

Τέτοιοι «πολιτικού τύπου» δορυφόροι αναγνώρισης θα μπορούσαν να γίνουν πρόβλημα για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Κρατική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας, κατά την περίοδο χρήσης του εθνικού δορυφόρου ICEYE, λήφθηκαν με τη βοήθειά του 4.173 εικόνες ρωσικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων 370 αεροδρομίων, 238 θέσεων αεράμυνας (αεράμυνα) και ηλεκτρονικής αναγνώρισης (RTR), 153 αποθηκών πετρελαίου και καυσίμων, 147 αποθηκών πυραύλων, αεροπορικών πυραύλων και πυρομαχικών, καθώς και 17 ρωσικών ναυτικών βάσεων.

Από το σύνολο των δεδομένων που ελήφθησαν χρησιμοποιώντας τον δορυφόρο ICEYE, περίπου το 38% χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία χτυπημάτων επίθεσης με πυραύλους Κρουζ σε στόχους αναγνώρισης.

Η Ρωσία, εφόσον οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία βρίσκουν μεγάλα εμπόδια, θα ξεκινήσει επιθέσεις για αρχή στους ουκρανικούς αυτούς δορυφόρους, εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος πολέμου, που για πολλούς είναι τα προεόρτια ενός Γ’ Παγκοσμίου πολέμου με το ΝΑΤΟ.

Η εντολή του Πούτιν για αυτήν την αποστολή ίσως να έχει κιόλας δοθεί.