Ο αρχηγός ΓΕΣ Γερμανίας βλέπει τεράστια υστέρηση σε σύγκριση με τη Ρωσία



Ο αντιστράτηγος Κάρστεν Μπρόιερ, αρχηγός άμυνας της Γερμανίας, βλέπει έναν αυξανόμενο κίνδυνο στη στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό άμυνας της Γερμανίας, ο ρωσικός στρατός προσθέτει έως και 1.500 άρματα μάχης στον στρατό του κάθε χρόνο, ενώ η Bundeswehr έχει επί του παρόντος μόνο 300 άρματα μάχης.

«Σε πέντε έως οκτώ χρόνια, οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας θα εξοπλιστούν με τον εξοπλισμό και το προσωπικό για να επιτεθούν σε έδαφος του ΝΑΤΟ. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι ο ρωσικός στρατός είναι προσανατολισμένος προς τη Δύση», είπε ο Μπρόιερ σε συνέντευξή του στη Sächsische Zeitung, σύμφωνα με το fakti.bg .

Είπε ότι η εκτίμηση βασίζεται στην ανάλυσή του, στις πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων και στις δηλώσεις του ηγέτη του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο ρωσικός στρατός παράγει περίπου 1.000-1.500 επιπλέον άρματα μάχης κάθε χρόνο. Τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μόνο το μισό από αυτόν τον αριθμό στο οπλοστάσιό τους», προειδοποίησε ο Μπρόιερ.

Όσον αφορά την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Συμμαχία και τις στρατιωτικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ, ο Μπρόιερ επεσήμανε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες κατάλαβαν ξεκάθαρα μετά τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας ότι πρέπει να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για την άμυνά τους.

Όλο και περισσότερες χώρες διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, όπως ζήτησε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ. Σύμφωνα με τον Μπρόιερ, ο Τραμπ θα συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι το ΝΑΤΟ εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αναφέρει στο παρελθόν τον κίνδυνο ρωσικής επίθεσης στο εγγύς μέλλον.

Ειδικότερα, ο στρατηγός Eirik Kristoffersen, επικεφαλής των νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων, πιστεύει ότι το παράθυρο ευκαιρίας για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να προετοιμαστεί για μια πιθανή αντιπαράθεση με τη Ρωσία έχει συρρικνωθεί σε δύο έως τρία χρόνια.

Επιπλέον, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda είπε ότι η Ρωσία μπορεί σύντομα να έχει τη στρατιωτική ικανότητα να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ το 2026-2027.