Πρόεδρος Σερβίας: Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί μια παγκόσμια σύρραξη- όλοι προετοιμάζονται…



Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνονται εργασίες και προετοιμασίες για μια επικείμενη μεγάλη ένοπλη σύγκρουση σε διάφορες περιοχές του κόσμου, τονίζοντας ότι η Δύση και η Ανατολή δεν έχουν καμία πιθανότητα να αποφύγουν μια παγκόσμια σύγκρουση.

Ο Σέρβος Πρόεδρος πιστεύει ότι ο πιθανός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ και η επιλογή της πρώην πρωθυπουργού της Εσθονίας  Κάγια Κάλλας, γνωστής για τις αντιρωσικές της τάσεις, ως επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η αγορά όπλων από δυτικές και ανατολικές χώρες είναι όλα στοιχεία ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη σήμερα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, η οποία θα οδηγήσει σε μια μεγάλη σύγκρουση που «θα περιλαμβάνει τη Δύση και ολόκληρη την Ανατολή» και για αυτήν όλοι ετοιμάζονται».

Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μεγάλη φιλοσοφία εδώ, αυτά είναι πράγματα ξεκάθαρα, ακριβή και ξεκάθαρα.

 Και όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, έχουμε μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα είναι ριζικά αντιρωσική αντί για την προηγούμενη Επιτροπή, η οποία είχε πρόσημο αντιρωσικό.

 Ήρθε κάποιος με τον οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε καλή συνεργασία και αυτή είναι η δουλειά και η ευθύνη μας –

Η κα Κάλλας είναι από την Εσθονία, της οποίας απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

 «Βλέπουμε ότι έχουν επιλέξει ένα άτομο που δεν θα μπορεί να εισέλθει στο έδαφος της Ρωσίας τα επόμενα 4-5 χρόνια».

Ο Σέρβος Πρόεδρος πιστεύει ότι, με αυτό το βήμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα σαφές μήνυμα, στο οποίο λέει ότι είναι «ένα σήμα σταθερότητας, δύναμης και αντίστασης στη ρωσική επιθετικότητα και ότι δεν υπάρχει χώρος για κανέναν συμβιβασμό».

Ο Βούτσιτς συνέχισε: «Αλλά οι Ρώσοι θα πουν ως απάντηση σε αυτό: Καταλαβαίνουμε τι εννοείτε, θέλετε να εξαφανιστούμε, αλλά θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας, με όλα τα όπλα και τα εργαλεία που έχουμε».

Είναι αυτονόητο ότι γνωρίζω την κατάσταση σχετικά με τα όπλα, και λαμβάνω πληροφορίες από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών και όλες τις αδελφές υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και πώς προετοιμάζεται κάθε μέρος και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα γύρω από αυτό.

Ο Σέρβος πρόεδρος θυμήθηκε όσα ειπώθηκαν σε ένα από τα μυθιστορήματα του Τσέχοφ: «Αν υπάρχει ένα όπλο κρεμασμένο στον τοίχο στην πρώτη πράξη του έργου, σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί στην τελευταία πράξη».


The Hellenic Information Team