Αίγυπτος: "Ζεσταμένα" δεκάδες μαχητικά στα σύνορα με Λιβύη - Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την προέλαση των Τούρκων


Η Αίγυπτος φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την προέλαση των Τούρκων
Άγριες και κυρίως άσχημες εξελίξεις θα έχουμε το επόμενο διάστημα στην Λιβύη και την Α.Μεσόγειο από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε έρευνες, ενώ κινείται για την κατάληψη της Σύρτης.

Μέσα σε όλα αυτά η Αίγυπτος φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την προέλαση των Τούρκων και τη GNA σε Σύρτη και Αλ Τζούφρα, χαράσσοντας τη δική της “κόκκινη γραμμή” στο λιβυκό έδαφος.   

Σύμφωνα μάλιστα με δορυφορική εικόνα, αποκαλύφθηκε η μεταστάθμευση αιγυπτιακών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, τα οποία μάλιστα συμμετείχαν στις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Λιβύη, με ορμητήριο την αεροπορική βάση Sidi-Barrani στις 14 Ιουνίου 2020.

Πρόκειται για:

- F-16C / D x 4
- Mirage 2000 x 4
- CH-47D x 2
- Mi-17V-5 x 3
- Mi-24VN x 4
- AH-64D x 2

Η είδηση αυτή μας δείχνει ότι πολύ πιθανόν αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς δυτικά της Σύρτης το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι έχουν στην κυριολεξία "γονατίσει" τις δυνάμεις των Σύριων μισθοφόρων και της κυβερνήσεως της Τρίπολης.    

Η Τουρκία σύμφωνα με τον Λίβυο ειδικό Aref Al-Nayed, και συνέντευξη του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Youm Al-Sabah, υλοποιεί το σενάριο που γράφουμε εδώ και χρόνια στο pentapostagma.gr, παντού στην Α.Μεσόγειο και την Αφρική το οποίο αφορά μια καθαρά οθωμανική λογική.

"Η τουρκική παρέμβασή στη Λιβύη μας αποδεικνύει ότι οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις από τη Σομαλία στο Κατάρ, τη Συρία, το Ιράκ και τώρα τη Λιβύη, διέπονται από μια νέα (Οθωμανική) λογική.

Η Άγκυρα εφαρμόζει μια θεωρία που χαράχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 και δεν αποτελεί απόφαση της στιγμής”, τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι τουρκικές παρεμβάσεις είναι σοβαρές και αφορούν τουρκική διείσδυση στο αραβικό σύστημα ασφαλείας για τη δημιουργία ισχυρών τουρκικών στρατιωτικών θυλάκων με τη μορφή μόνιμων αεροπορικών, θαλάσσιων και χερσαίων βάσεων, για να λειτουργήσουν ως (οθωμανικά οχυρά) και (οθωμανικές φρουρές), όπως εφάρμοζε και ο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίντ στην εποχή του, για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής.

«Το νέο παλάτι του Ρετζέπ Ερντογάν, η οθωμανική Φρουρά του και ο τρόπος του να αντιμετωπίζει τα αραβικά κράτη σαν να ήταν (οθωμανικές κτήσεις ) μέσω (κυβερνητών), μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ίδιος ακολουθεί τη θεωρία του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίντ και ενσωματώνει τις ίδιες φιλοδοξίες”, συνέχισε ο ίδιος.

Ο Al-Nayed προειδοποίησε όλες τις αραβικές χώρες για αυτή τη νέα οθωμανική εισβολή, τονίζοντας ότι απειλείται η ανεξαρτησία, η ενότητα και η εθνική τους ασφάλεια και αυτό απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των κοινών αμυντικών συμφωνιών που αποτελούν μέρος του νομικού συστήματος του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών.

«Οι αραβικές χώρες πρέπει να γνωρίζουν ότι η τουρκική εισβολή στη Λιβύη είναι επιβολή αυτών των οθωμανικών θεωριών και εάν οι αραβικές χώρες επιτρέψουν στην Τουρκία να ιδρύσει στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη, αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευσή τους στη μία μετά την άλλη, ξεκινώντας από τις γειτονικές χώρες της Λιβύης (Αίγυπτο, Τυνησία, Αλγερία).

Αυτήν την στιγμή ένας στρατός δεκάδων χιλιάδων Τούρκων τρομοκρατών εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα και του ISIS για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, αναφέρει ο ίδιος.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο επικεφαλής του Libya Revival Blok κατέκρινε τον Ερντογάν για την παρουσία χιλιάδων Τζιχαντιστών σήμερα στη Λιβύη, λέγοντας: «Αυτά τα τέρατα χρησιμοποιήθηκαν με τη μορφή (Al-Qaeda: Al-Nusra) και (ISIS) στη Συρία και το Ιράκ και τώρα τα “εξήγαγαν” στη Λιβύη για να γίνουν μια (ταχεία τρομοκρατική δύναμη επέμβασης) στη Βόρεια Αφρική απειλώντας εκτός την Βόρειο Αφρική και την Νότια Ευρώπη".

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε την ανάγκη διερεύνησης όλων των μαζικών τάφων χωρίς εξαίρεση και χωρίς επιλεκτικότητα, ξεκινώντας από (τα νεκροταφεία του Jannat) στη Μισράτα και τους τάφους στη Σύρτη έως την Ταρχούνα.

Όπου πατούν το πόδι τους οι Νεο-Οθωμανοί ο πολιτισμός εξαφανίζεται και έχουμε καταστάσεις που θυμίζουν Μεσαίωνα, ακόμα και εν έτει 2020.